Русија: ЕУ е против мирно решение за Украина

110

Министерството за надворешни работи на Русија соопшти дека Европската унија откако усвои нови санкции кон Москва изгледа дека донела одлука да биде против мировно решение за кризата во Украина.

Одредувајќи нови санкции кон Москва, Европската унија според Русија го направила својот избор, а тоа е да биде против мирно решение за украинската криза. Руското министерство додава дека Москва очекувала поддршка за мирно решение на кризата од сите одговорни сили во Европа.

„Брисел и шефовите на држави на ЕУ треба да дадат јасен одговор на граѓаните на ЕУ затоа што се предмет на ризик од конфортации, економска стагнација и губење на работата,“ се вели во соопштението.

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.