Русија отпиша 90 отсто од долгот на Куба

82

Договорот меѓу Куба и Русија за отпис на најголемиот дел е постигнат во октомври, а предвидено е Куба во следните 10 години да и’ исплати на Русија 3,2 милијарди долари, во замена на простениот дел од долгот од 32 милијарди долари, од кои 20 милијарди долари се главница, а остатокот е камата и трошоци.

Овој договор треба да го потврди руската Дума.

 

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.