Русите изведуваат контранапад во Запорожје

Руската војска започна контранапад во областа на границата Вримивка, каде што украинските сили напредуваа последните денови, изјави највисокиот функционер назначен од Русија во областа, Владимир Рогов.

Рогов изјави за руската радио станица Комсомолскаја Правда: „Во овој момент започна контранападот на нашите момци – 127-та дивизија оди во битка, оди напред. Во исто време, се дава огромна поддршка на руските воздухопловни сили. Тие дејствуваат во правец на Нескучна, истерувајќи го непријателот од Макаривка“.