Руски дронови оштетиле пристанишна инфраструктура во областа Одеса

Руски беспилотни летала ја оштетиле пристанишната инфраструктура во областа Одеса, при што се повредени шест лица од кои три потешко, соопшти локалниот регионален гувернер Олег Кипер.

Нападот бил извршен во текот на ноќта, а оштетена е пристанишната инфраструктура во областа Измаил.

Нападот бил извршен со неколку групи дронови. Покрај пристанишната инфраструктура, оштетувања има и на други локации на цивилна инфраструктура, додаде Кипер.