Свет

САД го ликвидирале лидерот на Ал Каеда

САД го ликвидирале лидерот на Ал Каеда
The 101st Airborne Divisions, 1-32 Cavalry Quick Reaction Force provides security during a VIP visit to the government center in downtown Balad Ruz.

Во соопштението се наведува дека воздушниот напад бил извршен на 19 март во провинцијата Пактика. Убиениот е Кери Јасин, познат терористички лидер на Ал Каеда.

Смртта на Кери Јасин е доказ дека терористите кои го срамат исламот и намерно напаѓаат невини луѓе, нема да избегаат од правдата, истакна американскиот министер за одбрана Џејмс Матис.