Македонија

САД за протерувањето на имигрантите ќе потрошат над 400 милијарди долари

САД за протерувањето на имигрантите ќе потрошат над 400 милијарди долари

Весникот наведува дека почетната цена на изградба на ѕидот на границата со Мексико е проценета на 21 милијарди долари, а сумата ќе биде повеќекратно зголемена кога ќе се додадат трошоците за персоналот неопходен за акцијата за протерување на илегалните имигранти.

„Њузвик“ истакнува дека уште 15.000 луѓе ќе бидат вработени во имиграциската служба и граничните патроли.

Експертите проценуваат дека акцијата на Трамп вкупно ќе ги чини САД од 400 до 600 милијарди долари.