Самоопределување победник на парламентарните избори во Косово

Партијата Самоопределување освои најмногу гласови на парламентарните избори во Косово, покажуваат излезните анкети.

-Левичарската партија освои најголем дел од гласовите – 42 проценти, соопштија анкетарите од Институтот Пипос по затворањето на избирачките места во 19 часот.

Според излезните анкети, долгогодишната владејачка партија ПДК (Демократска партија на Косово), освоила 16,5 проценти од гласовите, а конзервативната ЛДК (Демократска лига на Косово) 15 проценти од гласовите.