Самсоненко купи 5.000 акции од „Жито Полог“

364

Акционерот Сергеј Самсоненко се стекна со 5.000 обични акции со право на глас издадени од Жито Полог АД Тетово и сега поседува вкупно 8.650 обични акции со право на глас во тетовската компанија. Тој сега поседува 15,45 отсто од вкупниот број на издадени акции на друштвото.

Информацијата ја објави Жито Полог преку Македонска берза.

Како што е информирано  истовремено ЗК Пелагонија АД – Битола  како акционер во тетовската компанија продаде 5000 обични акции со право на глас издадени од Жито Полог АД Тетово и сега поседува вкупно 5047 обични акции со право на глас во Жито Полог. Тоа претставува 9,01 отсто од вкупниот број на издадени акции на друштвото.

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.