Сашко Јовев: Овој зафат е круна во кардиохирургијата во нашата земја

46

Проф. д-р Сашко Јовев од Државната кардиохирургија, под чие водство е изведена трансплатацијата на срце од починат донор рече дека пациентот засега е добар и изрази надеж дека ќе остане добар.

– Овој зафат не само што претставува круна во кардиохирургијата во нашата земја, туку и претставува процес на заокружување на лекувањето на терминалната срцева слабост. Трансплатацијата на срце, иако најретко може да го добиеме, е можеби најдобар одговор – изјави Јовев.

Тој изрази надеж дека ваквите процеси ќе продолжат и во идина и ќе имаме уште повеќе донори, за да спасиме уште повеќе животи.

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.