Савески: Толку висока невработеност сме немале од 2012 година

44

Толку висока невработеност сме немале осум години, од 2012 година, коментира на Фејсбук Здравко Савески, доктор на политички науки, синдикалец и активист, анализирајќи ги бројките од Агенцијата за вработување.

-Речиси 50.000 повеќе невработени се регистрирани во Агенцијата за вработување од почетокот на годината. Сега наградното прашање. 50.000 лица за македонски стандарди ви е големина на еден средно голем град. Зошто нема социјално незадоволство, првенствено од овие 50.000 луѓе што изгубиле работа?, прашува Савески.

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.