СДСМ плаќа чета професионални демонстранти

да одработува партиска агенда, додека јавно се претставува како независен средношколец кој е загрижен за квалитетот на сопственото образование.

11

Платениот демонстрант на претседателот на ОО СДММ Аеродром му реферира дека обезбедил 11 души за протестот на средношколците, за кој очигледно во СДСМ очајнички сакале да биде што помасовен и за тоа не штеделе ресурси.

Претседателот на СДММ Аеродром Благоја Петрушевски самиот признава дека за вакви намени како протести кои треба да се прикажат како независни, пари „има колку сакаш”.

Сумата од илјадарка по човек (плус такси) е за 300 денари пониска во споредба со она што СДСМ го плаќаше како дневница на своите професионални демостранти за време на кампот пред влада.

3

Ова е добро позната методологија на СДСМ во очајничките обиди да добијат масовна поддршка на своите настани, во недостиг на поддршка од народот која ќе ја заслужат со својата програма, идеи и доверба која би била заслужена.

Пред неколку месеци Јанко Бачев ги прозва водачите на СДСМ и кампот пред влада кој СДСМ сакаше да го претстави како независен камп на слободата, а за кој плаќаше…

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.