СДСМ: Во ЕУ со Пендаровски или во изолациjа со Силјановска, тоа е изборот

На претстојните избори, изборот пред граѓаните е ЕУ или изолација, во ЕУ со Пендаровски или во изолација со Силјановска.

На граѓаните не им треба претседател кој ќе кочи, туку претседател, како Пендаровски со јасна европска визија кој ќе турка напред по вистинскиот пат, кон европски стандарди, европските вредности и европски живот, сега, не во иднина и некогаш.

Патот што го предлага опозицијата е сосема спротивен, тоа е изолација, стагнација, враќање назад во едно мрачно време на национализам и поларизација.

ДПМНЕ, со Силјановска нуди само враќање назад, во изолација, заглавени 11 години без било каков напредок, далеку од ЕУ.

Со ДПМНЕ нема ЕУ ниту за 100 години.

Изборот пред граѓаните е јасен. Напред по европскиот пат на напредокот со СДСМ или назад во изолација со ДПМНЕ.