Се дава под концесија бродот на другарот Тито

94

Бродот на нкогашниот маршал и доживотен претседател на поранешна Југославија „Галеб“ се дава под концесија.

Во септември Ријекa ќе распише јавен повик за собирање на понуди за давање под концесија на бродот.

Според градските власти, бродот ќе стане угостителско – рекреативен објект, а дел од просториите ќе бидат преправени во музеј.

Во музејскиот дел ќе бидат бродските простории во кои одмарал Јосип брзо Тито и во кој бил дел од екипажот во текот на неговите патувања по светот, како и дел од машинското одделение кој е интересен за историјата на поморството.

Концесијата ќе биде на 30 години, а вредноста е проценета на 10,3 милиони евра.

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.