Се појави снимка со девојче во Виена кое личи на малата Данка

Нова трага во истрагата за исчезнатата Данко Илиќ се појавила утрово во три и пол часот по полноќ, кога полицијата добила информација дека девојчето е видена во Виена во придружба на две романски државјанки. Српските медиуми ја објавуваат снимката која ја снимил гастербајтер од Србија во Виена.

Девојчето која личи на исчезнатата Данка Илиќ е снимена во центарот на Виена во придружба на две жени. Интензивно се работи на идентификација и лоцирање.

Полицијата синоќа стапила во контакт со австриските колеги и му ги испратила на Европол сите податоци и видеото.

Оваа информација се уште е непроверена, а полицијата има должност да ја провери секоја пријава.

Претседателот на Србија, Александар Вучиќ денеска во Батајница ја коментираше работата на полицијата во случајот со исчезнатата двегодишна Данка Илиќ.

Тој откри дека се појавила нова трага.

„Сакам да и се заблагодарам на полицијата која работи деноноќно. Кога се појави нова трага како синоќа во два и пол, ме известија и мене. До пет и пол секој е на своето место. Секоја чест за нивната посветеност, колку луѓе се борат за прекрасен живот. Секој божествен ден. Се надевам дека ќе успеат да го расветлат и тој случај“, изјави Вучиќ.