Седница на ДИК: Ќе се расправа за Извештајот од теренските проверки

Државната изборна комисија, денес  ќе ја одржи 27-та седница.

На дневен ред на седницата е извештајот за прогресот од вкрстените, теренските и административните проверки заради ажурирање на избирачкиот список врз основа на Правилникот за методологијата за водење и ажурирање на Избирачкиот список .

Покрај тоа ќе се утврдува и начинот на постапување по прашањата од теренските проверки.