„Селфи“ е ментално нарушување?!

304

„Селфи“, односно фотографирањето на самиот себе е ментално нарушување, велат од американската психијатриска асоцијација.

Ова  ментално нарушување се дефинира како опсесивна желба за фотографирање на себеси и поставување на фотографијата на  друштвените мрежи поради недостиг на самодоверба и поради пополнување на празнината во својот интимен живот ,додаваат од агенцијата.

Научниците тврдат дека најдобар лек за ова нарушување е терапија за лекување на нарушувања во однесување.

 

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.