Сенатот во Шпанија свика седница само за Македонија

123

Шпанскиот Сенат донесе одлука да ја одржи пленарната седница закажана за следната недела и покрај кризата со коронавирус, бидејќи треба да го ратификува договорот за пристапување на Северна Македонија во НАТО, крајниот рок за негово добивање завршува истиот ден на 17 март. Тоа ќе биде единствена точка на дневниот ред и се очекува да биде мине по брза постапка и сите сенатори кои сакаат да го сторат тоа можат да гласаат телематско гласање за да избегнат присуство на Комората.

Ова го соопшти првиот потпретседател на Сенатот, Кристина Нарбона, која, исто така, објави дека остатокот од парламентарната активност за наредната недела е откажан.

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.