Северина ги оштетила сестрите за вртоглава сума на пари, ги изиграла со семејниот имот

Веста дека Северина Вучковиќ се степала со нејзината сестра Маријана Поповиќ во станот на нивната мајка во Сплит брзо се прошири низ регионот, а деталите од конфликтот уште побрзо стигнаа до медиумите. Поточно, можевме да видиме дека меѓусебно се обвинуваат за напад, гребење, удирање, уништување имот и слично, а нивната мајка Ана Вучковиќ недвосмислено застана на страната на помладата ќерка Северина, велејќи дека Маријана и претходно се однесувала агресивно.

Меѓутоа, кога и како почнал конфликтот меѓу сестрите, кои претходно биле блиски, се дознава од сигурен соговорник дека двете се степале за семеен имот. Пред десет години инвеститор изградил трговски центар до нивниот имот и сакал да се прошири, па затоа му треба нивното земјиште бидејќи таму требало да поминува пристапниот пат до неговиот центар.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Severina (@severina)

Тој и понудил на Северина да го купи целото земјиште во кое пејачката има еднаков удел со нејзините две сестри.

Наместо да им го понуди својот дел на сестрите, што морала да го направи со закон, таа му го дала на сопственикот на трговскиот центар, со што сестрите ги ставила во ситуација да не можат да го продадат земјиштето без негова согласност и да постигнат максимална пазарна цена.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Severina (@severina)

Како компензација за тоа, Северина прво доби скап ангажман да пее на отворањето на тој центар, а потоа и други аранжмани во организација на тој голем хрватски инвеститор – вели соговорникот. Според него, поради постапките на Северина, Маријана и Зденка биле оштетени за околу 500.000 евра, колку што е пазарната вредност на две третини од нивниот имот.

– Штетата за Маријана и Зденка е ненадоместлива. А тоа место моментално вреди околу 50.000 евра, а двете имаат по 10-тина ари. Но, како што кажав, не можат никому да го продадат без согласност на инвеститорот. Кога Маријана дознала, почнал хаос меѓу неа и Северина. Оттогаш двете немаат нормален контакт. Секакви работи се случуваа меѓу нив во претходните години, а ситуацијата кулминираше со тепање пред два дена. Во конфликтот е вмешана и мајката на Ана, бидејќи двете поголеми ќерки веруваат дека знаела дека Северина ги зела парите, поради што Маријана и Зденка не разговараат со нивната мајка – заклучува изворот од Хрватска.