Шешељ го победил ракот со крвна плазма, со овој метод ќе се лечат и заразените од корона во Србија

86

Србија започнува со лечење на заболените од корона со терапија на крвна плазма. Оваа терапија предвидува вбризгување на крв од излечени пациенти кои содржат антитела

Со оваа терапија пред неколку години се излечи и Воислав Шешељ.Тој вели дека лекарите отпорано требало да го послушаат неговиот совет за излекување кој го добил од Кинезите.

„Одамна го предлагав тоа, но сите ми се смееја. Сега имаме голем дел на излечени граѓани и можеме да почнеме со терапија на крвна плазма. Во нивната крв има антитела која е значајна за тие кои се разболенни, тоа е еден вид на серум од крвна плазма. Вакцината која сега би се напраила би била за тие кои не се болни, за разболените вакцината не би помогнала“, туку би го загрозила здравјето-објаснува Шешељ.

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.