Шилегов до Зечевиќ: Превисоко беше нивото кај така мал политички субјект, може бил приватно, тоа е негов проблем

Поранешниот градоначалник на Скопје и висок партиски функционер на СДСМ, Петре Шилегов, смета дека било погрешен потег што генералниот секретар на партијата, Миле Зечевиќ, присуствувал на промоцијата на Нова алтернатива, партијата што ја презема неодмана актуелната градоначланичка на Скопје, Данела Арсовска.

Според Шилегов, станува збор за политички субјект, кој не заслужува такво ниво на внимание од СДСМ.

„Немаме политичка одлука зошто секретарот на партијата бил таму, не знам зошто тој беше таму. Дали бил приватно, не знам. Ако паријата добила покана, во ред е да се појавите таму, но не мислам дека таа партија и тој субјект го заслужува тоа високо ниво на присуство на Социјал-демократскиот сојуз“, изјави Шилегов во гостување во Дневникот на Сител.