Што му се случува на мозокот кога се вљубуваме?

17

Во животот имаме три големи љубови, а секоја од нив има одредена улога, тврдат психолозите. Но, она што ни се случува во мозокот кога се заљубуваме, како хемиски процес, е секогаш исто.

Според новите истражувања, заљубувањето не е така едноставно како што се мислеше претходно, туку тој процес вклучува дури 12 подрачја во мозокот кои работат заедно за да се реализира тоа „магично чувство“. Заљубеноста врз мозокот делува речиси исто како и користењето кокаин.

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.