Штрајк во ковид одделението во болницата „8 Септември“ која е пред банкрот

276

Денес се случило штрајк во болницата 8 Септември, како резултат на незадоволство од условите во кои болничкиот персонал е принуден да ја врши работата и непродолжувањето на договорите за договорците на работа. Во поранешната Воена Болница штрајк имало и пред канцеларијата на директорот кој како што дознаваме му се забележува тоа што не обезбедува никакви услови за работа, а вработените се принудени од дома да носат дезифициенти, завои, ракавици и други средства за лична заштита. Директорот прстот го вперил кон министерството за здравство, а самиот признал дека болницата е на работ на финансиската издржливост. Платите каснале на договорците, а болницата е пред своевиден банкрот. Ковид центарот се борел со последни сили да обезбеди материјали за заштита и нормална работа. Министерот Филипче засега без слух за проблемите. Од вработените се дадени 24 часа за одговор на управата, во спротивно се најавува помасовен штрајк.

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.