Македонија

Силна бура во Тетово – паднати дрва и оштететени автомобили

Силна бура во Тетово – паднати дрва и оштететени автомобили

Од силниот ветер во Тетово попладнево настрадале неколку автомобили, информираа од МВР.

– Во периодот од 18.00 до 19.00ч поради временски неприлики, силен ветар и дожд биле оштетени 3 патнички моторни возила и тоа: , “Опел Астра“ над кое паднало дрво, “Хјундаи“, над кое паднале цигли. Биле оштетени и две патнички моторни возила над кои паднал метален плех, соопштија од МВР.