Силувано 10-годишно девојче од Битола

Уште еден хорор ја потресе Македонија, откако во полиција, мајка од Битола пријавила дека нејзиното десетодишно детенце било силувано. Според информациите од МВР, во 13.20 часот во полицијата во Битола, се јаввила 37-годишната Л.А. од Албанија, со живеалиште во Битола, и пријавила дека на 14-ти месецов, во периодот од 13 до 14 часот, монструм ја пресретнал нејзината десетгодишна ќерка и ѝ рекол дека ќе ја однесе кај мајка и.

Наместо кај мајка ѝ, монструмот  ја однел во соседната улица и извршил полово дејствие.

Разговор со детето бил извршен во присуство на претставник од Центар за социјални работи.

Се преземаат мерки за пронаоѓање на сторителот и за целосно расчистување на случајот.