Сирија: Оружјето ќе се уништува во јануари

Ова денеска за „Франс прес“ го соопшти претседателот на Организацијата за забрана на хемиско оружје (ОЗХО), Ахмет Узумџи.

Тој изразил надеж дека „до крајот на јануари на американски брод ќе почне уништувањето на хемиското оружје изнесено од Сирија“.

Извршниот совет на ОЗХо, на 15-ти ноември го утврди деталниот план за уништување на сириското хемиско оружје.