Сите 22 пожари на отворен простор се изгаснати, активни нема, велат од ЦУК

Центарот за управување со кризи информира дека во текот на вчерашнио ден имало 22 пожари на отворен простор и сите се изгаснати, и дека активни пожари нема.

Центарот за управување со кризи (ЦУК), согласно координативните активности и известувања во Секторот за операции и координација, информира дека изгаснатите 22 пожари на отворен простор биле во:

– Општина Илинден населба „Илинден“ (каде што горело стрниште);
– Општина Чучер Сандево, спортски аеродром „Стенковец“ (сува трева);
– Општина Новаци, меѓу с.Брод и с.Бач (стрниште);
– Општина Могила, с.Беранци (сува трева и стрниште);
– Општина Прилеп, ул. „Три багреми“ (сува трева);
– Општина Струмица, с.Смолари (сува трева);
– Општина Валандово, с.Прдејци (сува трева и грмушки);
– Општина Струга, с.Горно Татеши (стрниште);
– Општина Кичево, с.Зајас (сува трева);
– Општина Велес, с.Ораовец (сува трева и трње);
– Општина Штип, месност „Дузлак“ (сува трева);
– Општина Пехчево, с.Умлена (дива депонија);
– Општина Тетово, автопатот Тетово-Гостивар кај мостот „Боговиње“ (сува трева и грмушки) и во
– Општина – Куманово, каде што пожарникарите од ТППЕ Куманово интервенирало на девет (9) локации и тоа во: населба „Банево трло“ кај месноста „Висто“ (сува трева), месноста „Пчински пат“ (сува трева), населба „Бедиње“ (сува трева), с.Ново Село (сува трева), с.Проевце (сува тева), с.Слупчане (сува трева и стрниште), ул.„Никола Тесла“ (сува трева и стрниште), с.Романовце (сува трева и стрниште) и во с.Ваксинце (каде што горела сува трева).

Од ЦУК, исто така, информираат дека паралелно со дејствувањето врз пожари на отворено, пожарникарите имале и повеќе интервенции на запалени различни објекти во населени и урбани места во државата.

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.