Скенирани над 16 милиони фискални сметки

31

Значително подобрување е забележано во однос на граѓаните кон нерегуларности при издавање фискални сметки.

Бројот на пријави од страна на граѓаните за нерегуларности со фискални сметки е 100 отсто поголем во однос на минатата година. Граѓаните активно бараат да им се издадат фискални сметки и со тоа учествуваат во намалувањето на сивата економија.

Од почетокот на „Мој ДДВ“, заклучно до август, наплатата на ДДВ е 10 отсто повисока во однос на  2018 година.

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.