„Скин сплушн“: Мезотерапија со колаген за подмладување на кожата

Зошто да не ја третирате вашата кожа на најдобар можен начин? Дали знаевте дека мезотерапијата е убедливо најбараниот третман за лице за сите типови кожа во последните неколку години?

Мезотерапијата го подмладува лицето и дава одлични резултати веднаш по првиот третман.

Мезотерапијата со колаген тип I е нехируршки третман кој се користи за подобрување на еластичноста и текстурата на кожата, а во специјалистичката ординација по дерматовенерологија и естетска медицина, Скин Солушн, ќе ги добиете докажано најдобрите резултати.

Мезотерапијата со колаген тип I е нехируршки третман кој се користи за подобрување на еластичноста и текстурата на кожата. Колагенот тип I е главен структурен протеин во кожата, кој ја одржува нејзината цврстина и еластичност. Со текот на времето, производството на колаген во телото се намалува, што доведува до појава на брчки и губење на еластичноста на кожата.

Придобивки од мезотерапија со колаген тип I: –
*Подобрување на текстурата на кожата:* Кожата станува помазна и со помалку брчки. –
*Подигнување на тонусот:* Подобрувањето на колагенот го подобрува тонусот и еластичноста на кожата. – *Хидратација:* Мезотерапијата може да помогне во подобрување на хидратацијата на кожата, што резултира во посвеж и помладешки изглед.

Секогаш е препорачливо да се консултирате со квалификуван медицински професионалец пред да одлучите за мезотерапија или било која друга естетска процедура.