Скопјани пијат безбедна и микробиолошки исправна вода

31

Водата за пиење во Скопје е безбедна и микробиолошки исправна, соопшти скопското ЈП „Водовод и канализација“.

Според неделниот извештај за квалитетот и безбедноста добиен од анализите на Секторот за санитарна контрола направени од 16 ноември до 20 ноември, сите анализирани примероци одговараат на Правилникот за барања за безбедност и квалитет на водата за пиење.

За анализа биле земени 186 примероци за физичко-хемиска и 186 примероци за микробиолошка анализа на вода за пиење од 40 мерни места во Скопје.

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.