Сметот од дивата депонија во Струга ќе се носи во скопска Дрисла

705

Избрани се компаниите кои ќе треба да го решат проблемот со дивата депонија во Струга, која подолг период веќе претставува опасност за животот на стружани.

За 40- тина дена ќе биде транспортиран сметот од струшката дива депонија до скопска Дрисла.

Општина Струга на јавен тендер избра компании кои ќе ги постават контејнерите, ќе го пренесат сметот и целосно ќе ја конзервираат постоечката депонија. Активностите на депонијата ќе започнат за некој ден, а целата постапка ќе чини околу 400 илјади евра.

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.