Со петиција ќе се бара воведување на смртна казна, на која граѓаните веќе се потпишуваат

На социјалните мрежи се споделува петиција насловена „Смртна казна на убијците на Вања, а не стивнуваат повиците од сите страни за одговорност и максимални казни.

Граѓаните не престануваат да бараат правда и велат дека доживотен затвор за сторителите е премала казна и затоа бараат убијците на Вања да добијат смртна казна.