Со потпис го продадоа мачно спечаленото достоинство на Македонија!

107

Пратеникот на ВМРО- ДПМНЕ, Антонио Милошоски во фејсбук сттаус посочи дека денеска, 5ти Декември, е осма годишнина од правната и историска победа на Македонија во случајот со Грција, пред Меѓународниот суд на правдата во Хаг.

„Едногласно сите судии, и тој од Словачка, од Британија, Франција, Мароко, Бразил, Нов Зеланд, судијата од Германија, судијката од Кина и др.., само еден судија беше против, грчкиот!

.., и после, се најдоа двајца предавници, едниот лаком за грст сребреници и ослободителна пресуда за поткуп, другиот желен за стипендија и 3-4 годишна функција (плус слатко го лажеа дека ќе го правеле претседател), па со еден потпис спротивен на референдумот, го продадоа мачно спечаленото достоинство на Македонија и вековното наследство на македонскиот народ!“,  напиша Милошоски на фејсбук.

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.