Социјални станови за граѓаните во Прилеп и Демир Хисар

Социјални станови за граѓаните во Прилеп и Демир Хисар
Социјални станови за граѓаните во Прилеп и Демир Хисар

Вкупно 101 новоизграден социјален стан во Прилеп и Демир Хисар ќе бидат распределени на граѓаните од најранливите категории.

Огласот, како што изјави денеска премиерот Никола Груевски,  ќе биде објавен деновиве, а ќе се распределат 75 станови во Прилеп и 26 во Демир Хисар.

– Становите ќе се распределат на лица од различни социјални категории согласно Законот. Овие категории се утврдени во Законот, како што се приматели на социјална помош, деца без родители и повеќе други категории на лица кои ќе аплицираат. Распределбата ќе биде електронски, што значи со внесување на податоците за сите баратели ќе се одреди кому ќе му бидат доделени овие станови, истакна премиерот Груевски одговарајќи на новинарско прашање при денешната посета на скопската општина Кисела Вода.