Соединенијата на канабисот може да го блокираат ковидот, се тврди во студија

84

Новото истражување покажа дека пар канабиноидни киселини се комбинираат во заеднички напор да го спречат вирусот да навлезе во човечките клетки.

Тим поврзан со Државниот универзитет Орегон неодамна ги објави своите наоди, потенцијално зелено осветлување на сосема нови патишта за спречување на ширењето на вирусот.

Нивната хербална алтернатива од коноп може да се внесе орално и ќе се врзе за истиот протеин на шилеста цел, насочен со тековните вакцини и третмани со антитела.

Превенцијата, како што велат, е подобра од лекувањето, а овој превентивен третман би можел да биде многу подобар од ретроспективните обиди за отстранување на инфекцијата од системот.

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.