Софија Лорен била заљубена во Тито – Маршалот тајно се среќавал со актерката во негвото лозје

172

Италијанската актерка Софија Лорен била заљубена во Јосип Броз Тито, раскажуваат неговите готвачи.Таа била честа гостинка кај него, а посебно сакала да доаѓа на лозјата на Маршалот во местото Гроцка крај Белград.

Јованка била многу љубоморна поради тоа, посебно кога Софија доаѓала приватно.Двајцата биле големи хедонисти. Тито многу сакал да јаде грозје и да пие вино, а пак Софија обожуалала пилешко и бајадера.

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.