Софија затворена за влез и излез

147

Во Бугарија има 846 заразени, 46 смртни случаи, 141 опоравени, 37 критични пациенти, 122 случаи на еден милион жители, и 6 починати на еден милион жители.

Бугарија го забрани влегувањето и излегувањето од Софија, почнувајќи од 17 април и ќе трае за време на Велигден во обид да ги зајакне мерките за запирање на ширењето на коронавирусот. Оваа мерка се презема затоа што за продолжениот викенд многу софијанци би го напуштиле градот и би ја рашириле заразата насекаде низ Бугарија.

Под посебни правила за Велигден ќе функционираат и верските храмови.

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.