Балкан

Поради бомба запрен собраќајот на пругата Белград – Бар

Поради бомба запрен собраќајот на пругата Белград – Бар

Сообраќајот на железничката пруга од црногорското пристаниште Бар до српската престолнина Белград е сопре во неделата доцна попладнето поради рачна бомба поставена на шините во близина на Пријепоље, недалеку од границата меѓу Србија и Црна Гора, јавија медиумите во Подгорица.

Српското министерство за внатрешни работи ги негира информациите дека рачната боба била врзана со жица за шините и истакнува дека нема никаква опасноста за луѓето и објектите. На тој дел сообраќајот е во застој до завршувањето на увидот и доаѓањето ан стручните екипи кои треба да ја отстранат бомбата.

Во црногорската Железничка инфраструктура истакнуваат дека сите патници ќе видат згрижени, односни пренесени со автобуси од Бијело Поље до Пријепоље, во двата правци.

Сообраќајот на железничката пруга од црногорското пристаниште Бар до српската престолнина Белград е сопре во неделата доцна попладнето поради рачна бомба поставена на шините во близина на Пријепоље, три километра од градот, недалеку од границата меѓу Србија и Црна Гора, јавија медиумите.

Српското министерство за внатрешни работи ги негира информациите дека рачната боба била врзана со жица за шините и истакнува дека нема никаква опасноста за луѓето и објектите. На тој дел сообраќајот е во застој до завршувањето на увидот и доаѓањето ан стручните екипи кои треба да ја отстранат бомбата.

Во црногорската Железничка инфраструктура истакнуваат дека сите патници ќе видат згрижени, односни пренесени со автобуси од Бијело Поље до Пријепоље, во двата правци.