Советот за безбедност на ОН ја усвои резолуцијата спонзорирана од САД за прекин на огнот во Газа

Советот за безбедност на ОН гласаше за усвојување резолуција спонзорирана од САД за поддршка на последниот предлог за прекин на огнот меѓу Израел и Хамас.

15-члениот Совет за безбедност ја усвои резолуцијата со 14-0 гласови, а Русија беше воздржана.