Создавање нова димензија на групно образовно учење

Приватното музичко училиште „Pianoforte” воведува сосема нова димензија на предавање висококвалитетни групни часови по пијано. Нашите истакнати педагози г-ѓа Виолета Стефановска Шуковиќ ко-основач менаџер/директор на одделот за пијано и г-ѓа Марина Чадо ко-основач, менаџер/директор на одделот за гудачки инструменти, уште еднаш ја зголемуваат моќта и ја туркаат основата на музичкото образование.

„Да создадеме забавна, модерна, светски докажана, лесно достапна и прифатлива програма за секого, да бидеме креатори на нов културен бран и основа што ќе им даде можност на сите да учат и да свират пијано според највисоките образовни стандарди. Да се возиме рамо до рамо со најмодерната светска образовна методологија!“, велат тие

3F6A6511.jpg

Нивната докажана историја на достигнувања ги натера да истражуваат, набљудуваат и тестираат нови начини на методологии кои сите заедно се судрија, и ја создадоа новата извонредна групна програма за пијано наречена „Piano-Fun Program”, фокусирајќи се на заедничкото групно учење во основните фази на учењето пијано. Искуството и знаењето стекнато во текот на многу децении како професори заедно со нивните квалификации за музичко образование, им овозможи на нашите основачи да ги поддржат наставниците во спроведувањето иновативни и прогресивни групни часови.