Спорт

СП 2018 Русија: Прекари на репрезентациите

СП 2018 Русија: Прекари на репрезентациите

Националните фудбалски селекции коишто настапуваат на светското првенство во Русија имаат свои прекари, некои препознатливи некои помалку познати.

 

Австралија: Socceroos – „Сокерос“

Аргентина: Albiceleste -„Албицелесте” – „белосини“ или „Гаучи”

Англија: Three Lion – „Три лава“ или „Гордиот Албион“

Белгија: Rote Teufel – „Роте Теуфел” (Црвените ѓаволи)

Бразил: Selecao и Karioke – „Селекао“ и „Кариоки“

Данска: De Rod-Hvide – „Де Род-Хвиде“ или „црвенобели“

Египет: The Pharaohs – „Фараоните”

Исланд: Strakarnir okkar – „Стракарнир окар“ или „Нашите момци“

Иран: Parsi – „Парси“ или „Принцовите на Персија”

Јапонија: Blue Boys – „Блу Бојс“ или „Сини момчиња“ и „Сините самоураи“

Јужна Кореја: Red Devils и Taeguk – „Ред девил“ или „Црвените ѓаволи“ и „Таегук“ или „Воини“

Колумбија: Los Cafeteros – „Лос Кафетерос” или нешто како „кафеџии“

Костарика: Ticos – „Тикос”

Мароко: Atlas Lions – „Атлас лајонс“ или „Лавови од Атласот“

Мексико: El Tri – „Ел Три“

Нигерија: Super Eagles – „Сипер иглс“ или „Супер орли“

Германија: Die Mannschaft и Elf – „Екипажот“, „Елф“ и „Панцири“

Панама: Los Canaleros – „Лос Кањалерос”

Перу: La Blanquirroja – „Ла Бланкироха“ или „белоцрвени“

Полска: Orly – „Орли“

Португалија: Selecao – „Селекао“

Русија: Сборная – „Зборнаја“

Саудиска Арабија: Green Falcons – „Грин фалконс“ или „Зелени соколи“

Сенегал: Les Lions de la Téranga – „Ле Лион д’ла Теранга“ или „Лавовите на Теранга“

Србија: Орлови – „Орли”

Тунис: The Eagles of Carthage – „Иглс оф Картаг“ или „Орлите од Картагена“

Уругвај: Charruas и La Celeste – „Шарруа“ и „Ла Селесте“ или „Небесносини“

Франција: Les Bleus – „Лес Блеус” или „сините“, „Триколори“ и „Галски петли“

Хрватска: Vatreni – „Ватрени“ („огнени“)

Шпанија: La Furia Roja – „Ла фурија роха“ или „Црвената фурија“

Шведска: Blagult – „Благулт“ или „Синожолти“

Швајцарија: Nati – „Нати”