Спасовски призна: Граѓаните ќе треба да плаќаат дополнителни камати за одложување на кредитите

Опозициската ВМРО-ДПМНЕ наведе факти кои го одбележаа денот, при што констатираше дека техничкиот премиер Оливер Спасовски дека граѓаните ќе треба да плаќаат дополнителни камати за одложување на кредитите.

ВМРО-ДПМНЕ забележа:

1.Разочарувачки пакет на владата, короната ќе се преживее, гладот поради неспособноста на Заев и владата тешко.

2.Спасовски призна дека граѓаните ќе треба да плаќаат дополнителни камати за одложување на кредитите.

3.Владата не ги помага бизнисите за март, нема помош ниту за угостителството, ниту другите дејности кои заради општата забрана не можеле да работат.

4.Компаниите кои ќе успеат некако да не пропаднат и да покажат макар и денар добивка ќе треба средствата кои ги добиле како помош да ги вратат почнувајќи од април 2021 година.

5.Власта не ги прифаќа мерките за заживување на економијата и удира по бизнисот. Потребно е покривање на платите на работниците од страна на државата во висина од 50%.

6.Соседите вбрзгуваат милијарди во економиите и даваат еднократна помош за граѓаните, а СДСМ ја остава Македонија да тоне.

 

 

 

 

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.