Список за ликвидација на ученици се појави во училиште во Скопје

Денеска (09.05) во СВР Скопје од основно училиште на подрачје на Центар добиена е пријава дека ученик, додека бил на час на кој се разговарало за случајот во соседна Србија, почнал да пишува имиња на ученици.

Од страна на службите во училиштето повикан е родителот и извршен е разговор со истиот, а СВР Скопје презема мерки за расчистување на случајот.