Според „Стандард и Пурс“, Македонија е со кредитен рејтинг ББ-

Американската агенција „Стандард и Пурс“ објави дека кредитниот рејтинг на Македонија е „ББ-“, а изгледот е стабилен.
Ова значи дека кредитниот рејтинг останува на исто ниво, како по последното намалување во мај годинава.

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.