Србија: 50 партии ќе се натпреваруваат на парламентарните избори

629

Републичката изборна комисија до овој момент регистрирала 11 избирачки листи, на кои има претставници од вкупно 33 партии, движења, здруженија и синдикати, а бројот на регистрираните учесници во изборите може да достигне и до 50, пишува денеска српскиот весник „Вечерње новости“.

Весникот посочува дека ваквиот екстремен повеќепартиски амбиент не е невообичаен за Србија, бидејќи по изборите во 2012 во Парламентот имаше 45 различни политички партии.

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.