Србин патентираше направа за заштита од поплави

62

Србите патентираа направа за заштита од поплави.

Инжнерот Раде Милутиновиќ од Нови Сад тврди дека решението лежи во универзалниот систел L, мобилна заштита од поплавите наместо насипите. Изумот веќе е патентиран и чека купувачи.

Видео снимката можете да ја погледнете овде.

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.