Магазин

Српска водителка се нашла среде нападите во Париз

Српска водителка се нашла среде нападите во Париз

Српска водителка се нашла среде нападите во Париз. Водителката Сања Маринковиќ со седумгодишниот син Страхиња се нашла среде терористичкиот напад во Париз, но за среќа не се повредени во сраотните случувања. Водителката за време на терористичките напади се шетала со синот во близина на стадионот.

Во моментот кога се случи експлозијата пред стадионот, беше околу 21 или 21 и 30 часот, бев токму таму бидејќи одев до хотелот, но на никој не му беше јасно што се случува. Подоцна на телевизија видов дека настанал хаос и не можев да верувам дека се случува нешто такво само неколку улици од мене. Потоа стигнуваа пораки од пријатели од целиот свет, ме прашуваа дали сме добро. Стахиња цело време спиеше, а јас чекав да видам што се случи, раскажала водителката за српските медиуми.