Стартува со работа Ургентниот центар на Детска Клиника

При Универзитетската клиника за детски болести во Скопје, денеска ќе биде отворен Ургентниот центар.

Средства за реконструкцијата и адаптацијата на просториите во Универзитетската клиника за детски болести беа собрани во рамки на Националната донаторска кампања под мотото „Да помогнеме навреме“, а беше спроведена под покровителство на сопругата на претседателот на Република Македонија, Маја Иванова.

Ургентниот центар е изграден со поддршка на Турската меѓународна агенција за соработка и развој-ТИКА, а дополнителните донации ќе се искористат за доопремување на Ургентниот центар и новите амбуланти.

На свеченоста по повод отворањето на Ургентниот центар ќе се обратат ќе се обратат  министерот за здравство Никола Тодоров,  покровителката Маја Иванова, д-р. Аспазија Софијанова – директор на Клиниката за детски болести,  Мери Џо Волерс – сопруга на амбасадорот на САД во Македонија, Мехмет Суреја Ер потпретседател на Турската меѓународна агенција за соработка и развој и амбасадорот на Република Турција во Република Македонија, Ѓурол Сокменсуер.

Градежните активности за реконструкција на Детскиот ургентен центар почнаа во септември годинава.

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.