Стево Пендаровски одбил да се појави на дебата на Телма, бега од соочување со противкандидатите

Актуелниот претседател и кандидат на СДСМ за истата функција, Стево Пендаровски, одбил да биде дел од телевизиска дебата на Телма со претседателските кандидати.

Новинарот Боби Христов објави дека овој чекор на Пендаровски е за црвен картон.

Иако во своите говори на митинзите Пендаровски  зборува за дебати и соочувања, очигледно е дека бега од соочување со противкандидатите.