Секс

Што е проблемот на секоја врска, а не се парите?

Што е проблемот на секоја врска, а не се парите?

Секоја врска е различна на свој начин, но сите заедно имаат една заедничка точка. Дали некогаш сте размислувале кој е проблемот на секоја врска? Ако првата работа на која помисливте се парите или сексот, тогаш веднаш ќе ви кажеме дека сте во голема заблуда.

Имено, проблемот број еден во секоја врска е комуникацијата. Кога ќе се каже комуникација не се мисли само да то дека треба да бидете говорливи и занимливи, туку на начинот на кој се однесувате кон партнерот.

Дали знаете што е проблемот на секоја врска, а не се парите?
Дали знаете што е <strong>проблемот на секоја врск</strong>а, а не се парите?

Под терминот „комуникација во врската“ се подразбира и како се расправате со партнерот, како и свеста за тоа дека токму оние обрасци на однесување што сега ве нервираат отсекогаш биле присутни, а ви можеби порано и сте ги сметале за симпатични.

Клучот за опстанок на врската секогаш е ефективната комуникација. Ова го нагласуваат психотерапевтите.

По лошата комуникација како прва причина за недоразбирања во врските следат: недостатокот на забава, недостатокот на време за партнерот, бесчуствителност, незаинтересираност или премногу чувствителност, преголема зависност од партнерот, како и губење на идентитетот.