Секс

Што ги возбудува мажите кога гледаат како жената има секс со друг?

Што ги возбудува мажите кога гледаат како жената има секс со друг?

Воајерите постојат од кога е светот и векот. Алфред Хичкок тврдел дека секој од нас би бил воајер кога би знаел дека нема да биде фатен. Порнографијата делумно ги задоволила овие потреби, но постојат и малку екстремни случаи. Еве што ги поттикнува.

Воајеризмот и порнографијата имаат способност да го поттикнат прашањето – Зошто моногамија?

Барем, така се запрашал доктор Дејвид Леј, кој вели дека мажите се повеќе сексуало возбудени кога гледаат како жена има секс со повеќе мажи, а не со еден.

Една од теориите е дека додека луѓето ги гледаат своите партнери со некој друг, имаат порака – дека и другите мислат дека тој е во врска со некој што е привлечен, и тоа ја крева нивната самодоверба. Како да си вели: „Си направл добар избор, твојата партнерка е секси.

Ако двајцата кои се во врска сакаат да експериментираат без љубомора, се случува и нешто друго. Партнерот ни се чини понедостапен, а со тоа и повеќе привлечен.

Според друга теорија, тоа се случува бидејќи сакаме конкуренција. Вака, постојано сме на работ дали на партнерот ќе му се допадне другиот кој е само привремена шема и повеќе ќе се трудиме, па со тоа целата работа станува понтересна.